Nieprzeczytane posty

Nowy pomysł na okres wakacji dla dzieci i młodzieży

1
Powstał nowy pomysł na okres wakacji dla dzieci i młodzieży w okresie wakacji letnich.
Projekt ten ma wprowadzić terminy wakacji podobnie jak ferie zimowe w różnych okresach. Na przykład podzielić okres wakacji na cztery turnusy. Podobne zastosowanie ma w Niemczech.
Takie rozwiązania ma dobre strony, a m.in. w transporcie, dostępność miejsc noclegowych w ośrodkach, hotelach itp., a także konkurencyjność usług, a co za tym idzie obniżkę cen. W tej sytuacji również hotelarze zyskaliby na tym, jak i pracownicy sezonowi.
Ciekawe co powiedzą na ten temat sami zainteresowani i rodzice, szczególnie gdy okres wakacji nie pokryje się z możliwością wyjechania na wakacje z całą rodziną.
No cóż na razie to jest tylko pomysł, a czy wejdzie w życie? Zobaczymy.
Potrzebujecie rozliczyć się z podatkiem w Holandii Belgii,Hiszpanii lub Anglii?
Zapraszam na moją stronę, chętnie pomogę:

http://www.kancelariabean.com

Re: Nowy pomysł na okres wakacji dla dzieci i młodzieży

7
Dokładnie! Zgadzam się z Wami. Ja jako dziecko też rok w rok jeździłem na różne kolonie i obozy plus dodatkowo gdzieś z rodzicami, a teraz jak widzę jak to wygląda to aż przykro. Ile się człowiek nauczył na takich wyjazdach, ile przeżył przygód, przede wszystkim miał okazję wykazać się jakąś tam samodzielnością. Uważam, że takie wyjazdy hartują. Z drugiej strony zauważam, że rodzice też się boją puszczać dzieci na kolonie, bo na pewno coś się stanie, a co będzie jak mojego dziecka nikt nie polubi i się będzie tam źle czuł i milion innych powodów. Oczywiście jest to duże przeżycie zarówno dla dzieci jak i dla rodziców zwłaszcza przy pierwszym takim wyjeździe, ale moim zdaniem warto i trzeba zachęcać. Zwłaszcza, że obecnie jest ogromny wybór kolonii i obozów, sportowych, konnych, tematycznych. Jestem nauczycielem i sam staram się co roku zabierać moją klasę na jaką wycieczkę, zieloną szkołą, żeby mogli zobaczyć nowe miejsca, zobaczyli, że nie wszędzie jest tak samo jak w ich rodzinnym mieście, żeby mogli poznać rzeczy, z którymi na co dzień nie mają kontaktu. Właśnie jestem w trakcie obmyślania kolejnej wycieczki i myślałem o skorzystaniu z oferty tej tutaj firmy. Wygląda zachęcająco, może ktoś z Was organizował takie wycieczki i może polecić jakieś sprawdzone biura/firmy? Z dziećmi jest ten "problem", że musi być wszystko dobrze zorganizowane, bo inaczej wejdą na głowę ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Informacje Turystyczne”