Nieprzeczytane posty

Re: Pierwsze zmarszczki jaki krem najlepszy?

2
latogolas663a pisze:Zauważyłam ze pojawiły mi sie pierwsze zmarszczki pod oczami,jaki krem pomoże i zapobiegnie powstaniu nowych?Mam 30 lat,moja skora nie toleruje tłustego kremu.
Po za tym pojawiło mi się dość sporo na policzkach czarnych zaskórniaków co z nimi zrobić i jaki krem pomoże sie ich pozbyc?
Ze wzledu na czarne zaskorniaki proponuje najpierw skonsultowac z dermatologiem.
Pozniej mozna zapytac w jakims profesjonalnym salonie kosmetycznym.
Nie sugerowalbym sie poradami na forum podrozniczym. :-)

Zycze zdrowia i pozdrawiam.
Dla mnie podróże maja na celu nie tylko spełnienie marzeń i poznanie innych kultur, ale przede wszystkim poznanie samego siebie.

Biegun Pólnocny lodołamaczem atomowym
Antarktyda / Polska Stacja Arctowski
Wizyta w Czarnobylu i Prypeci
Magic Socotra
Urodziny na pokładzie Swiss w First Class!

4
Kuracja kwasami na pewno pomoże, ale najpierw skonsultuj się z dobrym dermatologiem albo przynajmniej zajrzyj na dobre blogi kosmetyczne (Arsenic, MademoiselleEve) czy strony producentów (Biochemia Urody daje mnóstwo porad o stosowaniu kwasów). Dermatolog mógłby Ci doradzić kurację Atredermem - trochę ekstremalne i trzeba bardzo uważać na stan skóry i jej pielęgnację, ale zaskórniki znikną, a drobne zmarszczki się wygładzą.

8
Nie stosuję suplementów na zmarszczki. Zanim rozejrzysz się na suplami, to polecam zadbać o po prostu o zdrową dietę z dużą ilością warzyw i owoców, żeby dostarczać skórze wszystkich potrzebnych witamin. Z suplementów na pewno warto brać witaminę D, bo prawie każdy ma jej niedobór, a też wpływa na zdrowie skóry. Nie wiem czy ma jakieś bezpośrednie przełożenie na zmarszczki. Wśrod kosmetyków dobre efekty widać po Clinical.

9
Ostatnio przez przypadek odkryłam krem, który świetnie działa na przebarwienia i wygładza drobne zmarszczki, a co najlepsze, kosztuje tylko 24,90 zł w Konopnej Farmacji!

Cała historia zaczęła się, gdy kropla gorącego tłuszczu przypadkowo prysnęła mi na twarz. Obawiałam się blizn, więc zaczęłam szukać rozwiązania. Trafiłam na forum, gdzie ktoś polecił krem na blizny po oparzeniach Editt. Kupiłam go i zaczęłam stosować, ale ku mojemu zaskoczeniu, zauważyłam coś jeszcze – moje plamy starcze zaczęły się rozjaśniać, a drobne zmarszczki wygładzać!

Ten krem jest naprawdę wyjątkowy, bo ma w składzie wyciąg z cebuli, aceroli, aloes oraz masło shea. To właśnie cebula, stymulując produkcję kolagenu, sprawiła, że moja skóra stała się gładsza, a przebarwienia zaczęły znikać.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”