Wyprawa zoologiczna do Wschodniej Afryki w poszukiwaniu pohukującego Lupulella adusta
1Zwracam się do Was o charakterystyczne informacje, ważne z punktu widzenia samej podróży. Jestem biologiem. Od wielu lat interesuję się mniej znanymi zwierzętami. Chciałbym zorganizować niezależne badania i obserwacje szakali pręgowanych w północno-wschodniej Ugandzie. Ekosystem jest ciekawy, tak jak i fauna tj. Lupulella adustus. Problem w tym, że nie mam doświadczenia w podróżach do dalekich krajów. Wskażcie mi proszę drodzy wagabundzi co jest aktualnie wymagane do wjazdu do tego wschodnio-afrykańskiego kraju oraz jakie tam panują warunki. Chciałbym też przed jakąkolwiek wyprawą w tamten region świata dobrze przyswoić sobie krajowe zwyczaje, prawo obowiązujące na safari oraz dobre praktyki podróży. Wiem, że jeżeli chodzi o ssaki, to wymagana jest gruntowna wiedza o biologii wybranych populacji, ale także o samych technikach badawczych. To jest ważna robota, trzeba mieć znaczenie. Chciałbym zdobyć jakieś fundusze na badania np. od EOCA. Pozdrawiam, Tomek Pietrzak.