Z tego, co wiem, to w fast foodach nie ma tej orygialnej, hiszańskiej tortilli, tylko tortille mexykańskie. Ta pierwsza u nas jest na tyle mało rozpowrzechniona, że w sprzedaży ulicznej nie uświadczysz takowej, ewentualnie w restauracjach.Versinn pisze:Tak bardzo chciałbym zjeść taką prawdziwą, tradycyjną tortillę, a nie ten syf co nam proponują w tych barach szybkiej obsługi/fast foodach.
Nieprzeczytane posty
Re: Tortilla
23Uwielbiam tortillę. I sama nie wiem którą bardziej:
tę z placka zwijanego na różne sposoby z farszem/wsadem wszelakim, czy odmianę ziemniaczaną.
Ta druga to dla mnie siostra bliźniaczka włoskiej frittaty.
Choć hiszpańską wersję wolę pikantną, zaś włoską odmianę łagodniejszą.
tę z placka zwijanego na różne sposoby z farszem/wsadem wszelakim, czy odmianę ziemniaczaną.
Ta druga to dla mnie siostra bliźniaczka włoskiej frittaty.
Choć hiszpańską wersję wolę pikantną, zaś włoską odmianę łagodniejszą.