Nieprzeczytane posty

Re: Kuchnia japońska w Polsce

11
jeżeli chodzi o rybę do sushi to ja kupowałam w hurtowni, w której zaopatrują się knajpy sushi. Wyszło trochę drożej ale raz zjadłam sushi przyrządzone z ryby kupionej w markecie i nigdy więcej nie popełnię takiego błędu. jeżeli chodzi o suche składniki to jak najbardziej markety, ale świeże to tylko w najlepszych sklepach/hurtowniach

Re: Kuchnia japońska w Polsce

20
Z japońskich potraw samodzielnie udaje mi się przyrządzić jedynie zupę sobę i tempurę...Na sushi się jeszcze nie porwałem - jem je albo na mieście albo u koleżanki, która stara się je przyrządzić jak najlepiej zarówno wtedy, gdy dysponuje lepszymi składnikami, jak i wówczas, gdy zdaje się na "zamienniki" (np. pałeczki surimi zamiast ryby). Dużo się mówi o odpowiednim przygotowaniu sushi (np. prawidłowo ugotowany ryż) ale moim zdaniem połowa sukcesu to świeże i starannie dobrane składniki.
głosowy przewodnik turystyczny: http://www.touristnavi.com
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kuchnia azjatycka”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 33 gości