Nieprzeczytane posty

Pierwsza Tajlandia

1
Witam, prosił bym o pomoc i pełne zrozumienie
Zaczne od tego ze Nigdy nie bylem poza granicami Polski. Ale moim marzeniem zawsze była Tajlandia. Wkońcu w zyciu wyszedłem na prosta i za nastepny cel postawiłem sobie własnie Ten kraj. Nie grecja, Chorwacja czy jakaś Turcja. Tajlandia ❤️. Dlatego zdecydowałem sie na biuro podrózy. I jeszcze raz prosze was o zrozumienie. Wiem ze na wlasna reke bedzie Taniej. Ale ja nie jestem podróznikiem. To bedzie mój pierwszy wyjazd poza granice naszego kraju. A samolot to ja widziałem na niebie i to tylko jego zarysy. Czy ktos z was byl w Tajlandi przez biuro podrózy? Jestem w stanie rozważyć kazda propozycje w dobrych Pieniądzach. Na pierwszy raz chcialbym zobaczyć Bangkok (jesli da rade )i napewno te piekne malownicze wyspy. Moze jakies sanktuarium słoni, zrobic Trening Muay Thai. Na wydanie mam 7 tys ( lot-nocleg) + swoje wydatki pamiatki jedzenie itp. czy ktos z was jest w Stanie mi pomuc? Pozdrawiam

Re: Pierwsza Tajlandia

2
Bylem kilka razy w Tajlandii bez biura turystycznego i nie polecam.

Jesli naprawde koniecznie biuro to najlepiej jakies sprawdzone np. Rainbow.

https://r.pl/tajlandia/wycieczki-objazdowe
Dla mnie podróże maja na celu nie tylko spełnienie marzeń i poznanie innych kultur, ale przede wszystkim poznanie samego siebie.

Biegun Pólnocny lodołamaczem atomowym
Antarktyda / Polska Stacja Arctowski
Wizyta w Czarnobylu i Prypeci
Magic Socotra
Urodziny na pokładzie Swiss w First Class!

Re: Pierwsza Tajlandia

3
Cześć! Świetnie, że postawiłeś sobie taki cel i marzenie o wyjeździe do Tajlandii – to naprawdę fascynujące miejsce! Nie musisz się obawiać, że to Twój pierwszy zagraniczny wyjazd, bo biuro podróży to idealne rozwiązanie dla osób, które nie mają doświadczenia w samodzielnym organizowaniu wyjazdów. Przy takim budżecie i w pierwszej kolejności warto rozejrzeć się za ofertami biur podróży, które specjalizują się w egzotycznych wycieczkach, aby mieć pewność, że cały wyjazd przebiegnie sprawnie i bez stresu.

Z 7 tys. zł na lot i noclegi na pewno znajdziesz oferty, które obejmą Bangkok oraz pobyt na wyspach, takich jak Phuket czy Koh Samui. Warto poszukać wycieczek, które w cenie mają przewodników, wycieczki po najważniejszych atrakcjach stolicy oraz transfery między miastami. W Bangkoku na pewno zwiedzisz świątynie, targi i uliczki tętniące życiem, a na wyspach odpoczniesz na pięknych plażach, poznając lokalną kulturę. Sprawdź, czy biuro podróży oferuje jakieś fakultatywne wycieczki, np. do sanktuarium słoni czy możliwość treningu Muay Thai – niektóre oferty już to uwzględniają lub pomagają w ich organizacji.

Jeśli chodzi o biura podróży, warto skontaktować się z kilkoma i porównać ich propozycje – Itaka, Rainbow, TUI czy mniejsze firmy organizujące egzotyczne podróże często mają takie opcje. Możesz też poszukać ofert last minute, co pozwoli nieco zaoszczędzić. Przy takim budżecie, będziesz mógł też spokojnie zwiedzać na miejscu, próbować lokalnych potraw, kupować pamiątki i wziąć udział w dodatkowych atrakcjach. Nie martw się, na pewno dobrze zaplanujesz ten wyjazd, a biuro zadba o resztę!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tajlandia”