W listopadzie miałam okazję uczestniczyć we Włoskich warsztatach kulinarnych w Studio Bataty w Szczecinie.
Byłam na czymś takim pierwszy raz...
i mam nadzieję że nie ostatni.
Samo studio bardzo ładnie urządzone, właściciele przemili przez co naprawdę czułam się jak u znajomych.
Było nas ok 20 osób. Gotowaliśmy w grupach 4osobowych. Gdy ubrałam fartuszek, wzięłam do ręki nóż i kartkę z przepisami poczułam się trochę jak w Masterchefie
Przepisy ciekawe a potrawy naprawdę smaczne. Szefowie kuchni byli bardzo pomocni, cierpliwi i pokazali nam kilka fajnych kuchennych trików - jak kroić cebulę czy obrać imbir.
Każda grupa gotowała coś innego i potem zasiadaliśmy do stołu by to wszystko popróbować i porozmawiać, wymienić spostrzeżenia.
Bardzo fajna domowa atmosfera.
Tak wygląda Studio:
Studio Kulinarne BATATY Szczecin
1- Załączniki
-
- 20171125_112218.jpg (3.02 MiB) Przejrzano 1828 razy
-
- 20171125_094704.jpg (2.69 MiB) Przejrzano 1828 razy
-
- 20171125_094439.jpg (2.7 MiB) Przejrzano 1828 razy
-
- 20171125_094217.jpg (2.99 MiB) Przejrzano 1828 razy
-
- 20171125_093829.jpg (2.78 MiB) Przejrzano 1828 razy
-
- 20171125_093405.jpg (2.25 MiB) Przejrzano 1828 razy
-
- 20171125_234318.jpg (3.51 MiB) Przejrzano 1828 razy
-
- 20171125_093119.jpg (2.62 MiB) Przejrzano 1828 razy
-
- 20171125_093112.jpg (2.99 MiB) Przejrzano 1828 razy
-
- 20171125_093108.jpg (2.66 MiB) Przejrzano 1828 razy
-
- 20171125_093052.jpg (2.81 MiB) Przejrzano 1828 razy