Nieprzeczytane posty

Pielmieni

1
Składniki: 300g mielonej wieprzowiny z łopatki, cebula, mleko, jajko, tarta bułka, sól, pieprz. Ciasto: mąka, woda, sól.
Wykonanie: 4 łyżki bułki tartej zalewamy 1/2 szklanki mleka, po naciągnięciu odsączamy nadmiar płynu i bułkę dodajemy do mięsa. Cebulę obieramy i ścieramy na drobnej tarce, dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko, dodajemy sól i pieprz do smaku i wyrabiamy na jednolitą masę. Odstawiamy do lodówki.
Przyrządzamy dość luźne ciasto, wygniatamy aż zacznie odchodzić od ręki. Wycinamy szklanką kółka, nakładamy farsz i zlepiamy. Wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy 1 minutę od wypłynięcia. Podajemy polane kwaśną śmietaną lub okraszone skwarkami.

Re: Pielmieni

2
Każdy kto nie próbował tych pierożków powinien jak najszybciej to nadrobić. Są pyszne, pożywne i wcale nie takie ciężkie do zrobienia. Szczególnie jeśli ktoś nam przy tym pomaga. Jednak polanie ich kwaśną śmietaną do mnie nie przemawia więc wolę je ze skwareczkami. Śmietanę zostawiam do knedelków ze śliwkami.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kuchnia rosyjska”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości